Dubbel fotoutställning! (Juli och augusti 2024)

Fotoutställningen med mina bilder från ett teaterprojekt 2004 (se föregående inlägg) som visats på Kulturhuset i Olofström under juni 2024 har nu flyttat in i Konsthallen Längan i Holje Park i Olofström och blivit en del av sommarens stora utställning med gamla Olofströmsbilder ur Olofströms Hembygdsförenings arkiv och nyare Olofströmsbilder av mig och Bertil Knoester. Mina bilder är tagna mellan 1999 och 2019.

Konsthallen har öppet tisdag till söndag 12-16, fram till 10 augusti. Välkomna!

Fotoutställning om ett teaterprojekt under Harry Martinson-jubileet för tjugo år sedan (4 juni-28 juni)

I år hade författaren och nobelpristagaren Harry Martinson fyllt 120 år. Detta firas naturligtvis stort i födelsekommunen Olofström. För 20 år sedan var det också Harry Martinson-jubileum och ett av evenemangen då var ett teaterprojekt skapat av Britta Lindgren och Erika Silfver baserat på Martinsons barndomsskildring ”Nässlorna blomma”. Bussturer anordnades i Martinsons hemtrakter med Martinsonkännaren Ingegerd Bodner som guide. På olika platser under resvägen visades teatertablåer med lokala skådespelare i olika åldrar. Kanske känner du någon som var med? Kanske var du med själv? Projektet dokumenterades av fotografen Anders Nilsson som också har skapat fotoutställningen.

Utställningen visas i entrehallen på Kulturhuset i Olofström fram till Fredag 28 juni och finns tillgänglig under bibliotekets öppettider. Passa gärna på att besöka bibliotekets Harry Martinson-rum samtidigt. Se adress och aktuella öppettider på Blekingebibliotekens hemsida.

(Tillägg: Utställningen flyttar därefter till Konsthallen Längan i Holje Park i Olofström där den visas som en del av den större samlingsutställningen med gamla Olofströmsbilder från Olofströms Hembygdsförening och nyare bilder av mig och Bertil Knoester. Denna utställning pågår till den 10 aug 2024 och är öppen tisdag till söndag 12-16.)

I Troells anda

Min bild “Looking back/I backspegeln” fick ett av tre hedersomnämnanden i den fototävling som Trelleborgs Museum och tidningen Kamera & Bild anordnade i samband med den skånske regissören och fotografen Jan Troells 90-årsdag. Temat var “I Troells anda” och i juryn satt Jan Troell själv tillsammans med representanter för museet och tidningen. Extra roligt då Troell är en favorit och förebild för mig. När jag blir stor vill jag bli Jan Troell! Jag är hedrad att bli hedrad av en sådan hedersman.

Looking back / I backspegeln (Foto Anders N)

Bilden är tagen en sommarkväll på 2010-talet på Linderödsåsen. Mannen på bilden hette Carl. Mer om honom en annan gång…