Fotoutställning om ett teaterprojekt under Harry Martinson-jubileet för tjugo år sedan (4 juni-28 juni)

I år hade författaren och nobelpristagaren Harry Martinson fyllt 120 år. Detta firas naturligtvis stort i födelsekommunen Olofström. För 20 år sedan var det också Harry Martinson-jubileum och ett av evenemangen då var ett teaterprojekt skapat av Britta Lindgren och Erika Silfver baserat på Martinsons barndomsskildring ”Nässlorna blomma”. Bussturer anordnades i Martinsons hemtrakter med Martinsonkännaren Ingegerd Bodner som guide. På olika platser under resvägen visades teatertablåer med lokala skådespelare i olika åldrar. Kanske känner du någon som var med? Kanske var du med själv? Projektet dokumenterades av fotografen Anders Nilsson som också har skapat fotoutställningen.

Utställningen visas i entrehallen på Kulturhuset i Olofström fram till Lördag 29 juni och finns tillgänglig under bibliotekets öppettider. Passa gärna på att besöka bibliotekets Harry Martinson-rum samtidigt. Se adress och aktuella öppettider på Blekingebibliotekens hemsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *