Mina Svenska resor…

Vara (2008-2013)

Hösten 2008 besökte jag Vara i Västergötland. En mycket mysig liten ort. Jag fascinerades av hur mycket som fanns att se, uppleva och lära sig om en så liten ort. Och Sverige är fullt av liknande platser. Som man kanske hört talas om, om ens det, men inte så mycket mer. Våren 2010 skaffade jag mig Västtrafiks Regionen Runt 30 dagar och började utforska regionen. Små och stora orter. Kända och okända. Det gav mersmak. Jag fortsatte utforska Västsverige och Skåne och Blekinge med ett flertal dagsutflykter under de närmaste åren så fort tiden tillät.

Skövde (2011-2013)

2014 kände jag att det var dags att se resten av landet. Jag mjukstartade med 10 dagar i Värmland. 2015 var jag ett par veckor i Norrbottens län och i Mälardalen. 2016 i Jämtlands och Västernorrlands län. 2017 i Östergötland. 2018 i Bergslagen (Västmanland, Dalarna, Gästrikland, Hälsingland och lite Uppland). 2019 i Örebro län, delar av Småland, Roslagen (Uppland) samt tillbaka i Värmland där det fortfarande fanns (och finns) många platser kvar att besöka.

Sverige, från Öland till Norrbotten och från Bohuslän till Uppland (2016-2019)

2020 kom Coronan och projektet fick läggas på is…

På den här kartan (som inte är riktigt aktuell, fler gula kommuner är nu gröna) kan du få en uppfattning om hur många kommuner jag har besökt (Gröna) respektive de jag har besökt men känner att jag inte är riktigt färdig med (Gula). Jag har hittills besökt mer än 250 av Sveriges 290 kommuner under arbetet med projektet. Men som sagt, ett par är jag inte färdig med…

Mer Sverige, från Skåne till Lappland (2015-2019)

Vad gör jag då när jag är ute? Studerar, fotograferar och lär mig så mycket som möjligt om platsen. Det var i alla fall ursprungsidéen 2010, men projektet har utvecklats och består nu av två delar till. Del två uppstod när jag började leta efter en mycket speciell typ av bilder till bildserien “Sverigebilder“, en personlig Sverigeskildring och samtidigt en kommentar till begreppet “Sverigebild”.

Ännu mer Sverige, från Göingeskogarna till Hälsingeskogarna via Finnskogarna (2016-2019)

Samtidigt ledde allt resande till att jag började intressera mig för kollektivtrafiken. Framförallt dess förseningar. Och medföljande kommunikationsproblem. Jag stötte på dem överallt och började samla dem. Denna tredje del i projektet är vid det här laget en minst lika stor del av reseprojektet som Sverigebilderna. Samlingen börjar bli stor, och jag kommer att göra någon form av sammanställning av dem när projektet är klart. En kort presentation av denna del av projektet med ett par exempeltexter hittar du på den här sidan.

Och ännu mer Sverige, från Skånsk slätt till Medelpadskt berg (2016-2019)
Lite Halland men mest Mälardalen (Hösten 2015)
Västsverige och Norrland (Våren 2016)
Östsvensk resa (Hösten 2016)