Fotoutställning om ett teaterprojekt under Harry Martinson-jubileet för tjugo år sedan (4 juni-28 juni)

I år hade författaren och nobelpristagaren Harry Martinson fyllt 120 år. Detta firas naturligtvis stort i födelsekommunen Olofström. För 20 år sedan var det också Harry Martinson-jubileum och ett av evenemangen då var ett teaterprojekt skapat av Britta Lindgren och Erika Silfver baserat på Martinsons barndomsskildring ”Nässlorna blomma”. Bussturer anordnades i Martinsons hemtrakter med Martinsonkännaren Ingegerd Bodner som guide. På olika platser under resvägen visades teatertablåer med lokala skådespelare i olika åldrar. Kanske känner du någon som var med? Kanske var du med själv? Projektet dokumenterades av fotografen Anders Nilsson som också har skapat fotoutställningen.

Utställningen visas i entrehallen på Kulturhuset i Olofström fram till Fredag 28 juni och finns tillgänglig under bibliotekets öppettider. Passa gärna på att besöka bibliotekets Harry Martinson-rum samtidigt. Se adress och aktuella öppettider på Blekingebibliotekens hemsida.

(Tillägg: Utställningen flyttar därefter till Konsthallen Längan i Holje Park i Olofström där den visas som en del av den större samlingsutställningen med gamla Olofströmsbilder från Olofströms Hembygdsförening och nyare bilder av mig och Bertil Knoester. Denna utställning pågår till den 10 aug 2024 och är öppen tisdag till söndag 12-16.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *